Meg Nem FogHató

Természetem fölötti jelen-ségek

Telepátia

2014. augusztus 11. 06:39 - K.n. Hajnalka

Mindannyian ismerjük a telepátia szó jelentését, de kevesen hiszünk létezésében. Talán Te is azok közé tartozol, akik már a cím olvastán is kétkedve ingatják a fejüket.  Ugyanakkor az is lehetséges, hogy neked is volt már telepatikus élményed. Talán megálmodtál vagy megéreztél egy számodra fontos személlyel kapcsolatos eseményt. Esetleg egyre gondoltál valakivel, akit szeretsz, vagy  "csupán" megérezted, hogy meg fog csörrenni a telefon.

Telepátia

Nem bizonyítható

Telepátia bizonyításaA telepátia létezése tudományos eszközökkel nem bizonyítható. Csak a telepatikus eseményeket érző, megtapasztaló személyek, olykor a szem és fültanúk elbeszélése szolgáltathat bizonyítékot. Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon valóban nem közvetíthetett-e egyik érzékszerv sem információt - hogy kizárólag telepátia útján átvitt érzések, gondolatok észleléséről van-e szó.
Szinte mindannyiunknak volt már telepatikus élménye, de ezek az esetek nem ismételhetők meg laboratóriumi körülmények között, műszerekkel nem vizsgálhatók. Általában erős érzelmi szálakkal kötődik a telepátiát megtapasztaló személy ahhoz, akivel kapcsolatos a keletkező érzés. Gyakori, hogy ikrek megérzik egymás fájdalmát vagy szülők megérzik, ha gyermekeiket veszély fenyegeti. Olykor szerelmesek egyre gondolnak. Előfordulnak közömbös személyekkel kapcsolatos "megérzések" is, de ritkábban.

Hipotézisek

Telepatikus hullámokAz ember általában csak azt hiszi el, aminek létezését bebizonyítják számára. Nehezen tudjuk elfogadni a tényt, hogy létezhetnek általunk megmagyarázhatatlan jelenségek is. Agyunk kapacitásának mindössze 2-3 százalékát hasznosítjuk tudatosan. A fennmaradó 97 százalékba miért ne férhetnének bele olyan agyi folyamatok, amelyeket nem ismerünk?
Szinte valamennyi telepátiát kutató arra a következtetésre jutott idáig, hogy létezik valamilyen kollektív - globális, az emberiség egészére kiterjedő - tudattalan, s hogy a telepatikus gondolatok ennek a  mezőnek a felhasználásával terjednek. Talán célzottan, talán mint egy háló szemein - tudatosan érzékelhetetlen vonzás által irányítva. Ha a küldött érzés vagy gondolat elég erős, és ha a fogadó személy elég érzékeny, létrejön a "csoda". A telepatikus kommunikáció tehát egy általunk ismeretlen kommunikációs hálózat felhasználásával történik. A "gondolat ereje" valóság, csupán nem ismerjük ezt az erőt, ezért tudatosan felhasználni sem vagyunk képesek.

Szólj hozzá!
Címkék: telepátia

A bejegyzés trackback címe:

https://megnemfoghato.blog.hu/api/trackback/id/tr476613425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása