Meg Nem FogHató

Természetem fölötti jelen-ségek

Internálótáborok kontra internet - 2.rész

2014. augusztus 30. 07:09 - K.n. Hajnalka

Az előző cikk folytatásaként most olyan észak-koreai internálótáborokról lesz szó, ahonnan csak igen ritka esetekben van menekülés. Akiknek sikerült kijutniuk, azok nem hallgatnak. Több könyv is jelent már meg a börtönbeli életről. Olykor egy-egy volt őr is elmenekül. Az ő beszámolóik még megdöbbentőbbek.

Új észak-koreai munkatábor

Élet a táborokban

Észak-koreai határőrA hírhedt 22-es börtöntábort az egyik őr szökése miatt valószínűleg bezárták. Ebben a táborban tanúk szerint embereken - többek közt fogyatékos gyerekeken - kísérleteztek vegyi anyagokkal, de  megtörtént, hogy családokat gázosítottak el.
A táborokban nincs vezetékes víz, fűtés és az élelem nagyon kevés. A rabok leginkább csak kukoricát kapnak, ezért kihullanak a fogaik. Megesznek mindent, ami mászik vagy a földből nő ki. Az őrök bárkit megverhetnek, megerőszakolhatnak, hiszen ezeket a rabokat tekintik felelősnek az ország minden bajáért. A gyerekeket dolgoztatják, de meg is ölhetik őket.

A szögesdrót túloldalán

Sin DonghyukSin Donghjok 23 évig élt a 14-es börtöntáborban. Ott is született, tehát csak azt az életet ismerte. Gyerekkorától kémkednie kellett a környezetében élők után. 13 évesen feljelentette szökni készülő anyját és testvérét. Megkínozták, majd végignézették vele anyja kivégzését. A raboknak egyébként is végig kell nézniük a kivégzéseket.
Később összebarátkozott egy kívülről érkező rabbal, aki mesélt neki a börtöntábor falain kívüli világról. Szökést terveztek, de a másik férfi nem jutott át a tábor nagyfeszültség alatt lévő szögesdrót kerítésén. Sin az ő holttestén átmászva jutott ki. Több napi bujkálás után sikerült átszöknie a kínai határon. Kínából Dél-Koreába került, ahol pszichológus és szociológus is segíti beilleszkedését.
Saját bevallása szerint nem ő a bátor, hanem azok, akik a táborokban élnek és halnak meg. Életéről Blaine Harden írt könyvet.

Vannak, akik kételkednek a beszámolók szavahihetőségében. Tény, hogy ezek az emberek félnek, zavartak és gyakran csak pénzért hajlandók beszélni. A vallomásokat ugyanakkor műholdképek támasztják alá.

A Google+ közösségi oldalon értékeléseket lehet írni a Google Maps által megjelenített helyekhez. Ezek az értékelések könnyen elérhetők a térképről. Akadnak, akiket az észak-koreai borzalmak ízléstelen tréfálkozásra késztetnek. Gúnyos álértékelésekben ajánlgatják turista úti cél gyanánt a munkatáborokat. Az ő számukra ennyit számít 200.000 észak-koreai ember élete.

A 22-es tábor

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megnemfoghato.blog.hu/api/trackback/id/tr586613423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geriszab (törölt) 2014.09.01. 02:17:26

Észak-Korea az magyar szemmel felfoghatatlan borzalom. Még Rákosi-Gerő-Farkas-Révai alatt se sikerült annyira lenullázni Magyarországot.
Kínában is volt jónéhány ilyen durva évtized és százmilliók pusztultak el, de ők továbbléptek. Észak-Koreát hagyni kellene elpusztulni.
süti beállítások módosítása